Bever Brommobielen

Waarom een brommobiel kopen?

Geen autorijbewijs (meer), maar u wilt wel mobiel zijn of blijven? Dat kan met een brommobiel, ook wel 45 km auto genoemd. Met een brommobiel mag u gewoon op de openbare weg rijden, uitgezonderd de autowegen en de snelwegen. Hierbij gelden grotendeels dezelfde regels als voor gewone personenauto’s. Wel bedraagt de maximumsnelheid van een brommobiel 45 km per uur.

 

  • De brommobiel is een veilige en goedkope optie om door weer en wind te reizen. Deze is droger en comfortabeler dan een scooter of brommer of fiets. U mag 45 km/u met een brommobiel rijden.
  • U heeft geen autorijbewijs nodig om er mee te rijden. Een AM of bromfietsrijbewijs volstaat.
  • U mag er mee rijden vanaf 16 jaar, en medische keuring is niet nodig.
  • Geen APK nodig, en geen wegentaksen of belastingen.
  • U kan één passagier comfortabel meenemen, en ze hebben een ruime koffer. Ideaal om boodschappen te gaan doen.
  •  In de stad kan u makkelijk parkeren. 

Rijbewijs voor brommobiel

Voor het besturen van een brommobiel is een AM rijbewijs nodig. Als u een rijbewijs voor de categorie A (motorfiets), B (personenauto) of AM (bromfiets) heeft, mag u ook met een brommobiel rijden. U heeft de categorie AM in principe automatisch op uw rijbewijsdocument bijgeschreven gekregen. Bij rijbewijsdocumenten die uitgegeven zijn vóór medio 2006 is dit mogelijk nog niet het geval, maar dit zal alsnog gebeuren zodra het rijbewijs vernieuwd wordt.

Brommobiel inruilen?

Heeft u interesse in een andere brommobiel? Inruil van uw huidige brommobiel kan ook. Wij bespreken samen met u wat de mogelijkheden zijn.